Onze Patronen

 
Quick Links

 
Patroon Zoeken


Poppenkleertjes Maten Meten

  Deze maten moet je bij je pop opmeten:
1 Totale Lengte: van top tot teen cm
2 Bovenwijdte: over de rug en het zwaarste deel van de borst cm
3 Taillewijdte: rondom de taille cm
4 Heupwijdte: over het zwaarste deel van de heupen cm
5 Ruglengte: van het halsknobbeltje tot de taille cm
6 Binnenbeenlengte: vanaf het kruis tot op de grond cm
7 Mouw- & schouderlengte: vanaf het halspunt tot de pols cm
8 Hoofdomvang: rondom het hoofd vlak boven de oren cm

 

Welke patronen passen mijn pop?

Alle Wollyonline poppenkleertjes patronen zijn gemaakt om een bepaalde 'lengte' poppen te passen. De lengte van de pop, de totale lengte, van top tot teen, geeft de patroonmaat aan. Patronen voor poppen van 43cm zijn dus voor poppen van die totale lengte.

Zo begin je met de juiste patronen voor je pop te bepalen: je meet eerst je pop op, alle maten zoals boven in de tabel aangegeven. Nu kun je gaan kijken welke patronen het meest geschikt zijn

Aan de linkerkant op de webpagina kies je: onze patronen > maten van de patronen > hier zie je een lijst met alle poppen. Je kiest de juiste lengtemaat en vergelijkt de maten van jouw pop met die in de lijst.

 

De juiste maat zit er niet bij?

Kies voor een groter/kleiner patroon als: de taillewijdte/heupwijdte/bovenwijdte van jouw pop groter/kleiner zijn. Deze maten maken kleertjes meteen te groot of te klein en ze zijn moeilijk aan te passen.

Kies toch 'dit' patroon als: Alle maten goed zijn MAAR de binnenbeenlengte of mouw-en-schouderlengte korter/langer zijn. Dit is de mouw- en pijplengte en die kun je snel aanpassen door meer of minder zoom aan te knippen.